6.1.10

Koeajelua

Käytin toisiksi viimeisen vapaapäiväni saumurien koeajeluun, joten vietin eilen pari tuntia tutustumassa Husqvarnan Huskylockeihin S15 ja S21 sekä Berninan 800DL -malliin.

Ehdottomasti parasta jälkeä tarjosi Bernina, joka tuntuu järkivalinnalta. Eniten metallisia osia, laadukkain jälki ja suhteellisen simppelit säädöt. Huskujen kanssa testaillessa molempien kanssa kävi pientä takapakkia ja piti irroitella kangasta koneesta kesken saumuroinnin (tässä esittelijä koko ajan vieressä). S21:sessä on myös valmiit langankireydet eri kankaille ja ainakana mallikappale ei näillä valmiilla säädöillä tehnyt nättiä jälkeä. Esittelijä totesi 750 euron S21:stä, että "kyllä tuo mulle ainakin kelpaisi", mutta tuolla hinnalla jäljen pitää olla kyllä ihan loistavaa, varsinkin, jos ammattilainen on tehnyt säädöt.

Onhan se totta, että nuo huskut, erityisesti S21 on uusi malli ja sen takia esittelijällekin riittää vielä treenattavaa koneen käytössä. Itselleni vaan tuli huoli, että jaksanko opetella tarpeeksi, että S21:stä irtoaisi käsissäni kaunista jälkeä. Ja tarvinko oikeasti niitä kaikkia ominaisuuksia. Peitetikki jaksaa kyllä houkuttaa.

Saumurin hankkiminen on kyllä haastavaa, koska jo pelkkä saumuri on niin haastava laite. Tutkailin tänään tuota vanhaa Evaani ja kyllä siinäkin opiskeltavaa riittäisi. Tuo parituntinen koeajelu kyllä opetti paljon näin noviisille kuin minä.

Edelleen jaksan vaiheilla S21:n ja Berninan välillä. En tiedä ratkaiseeko lopulta hinta. Jos vakkarimyyjäni tekee tuosta S21:stä todella hyvän tarjouksen, eikö siihen kannata tarttua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti