4.1.10

Tikistä asiaa eli saumurikuumeen kourissa

Kun saa päähänsä jonkun todellisen tarpeen niin sehän ei sieltä hevillä lähde. Olen huomannut jumiutuneeni koneen ääreen surffailemaan keskustelupalstoille ja myyjien sivuille.

Ompelukonemyyjäni puhutti minut ostamaan syksyllä käytetyn Eva M-34 saumurin. Siihen hetkeen ostos oli ihan hyvä, sillä rahaa ei olisikaan riittänyt juuri järeämpään vehkeeseen. Fleecet kone surautti oikein näppärästi, mutta en millään saanut säädettyä lankojen kireyksiä trikoota ommellessa mieleisekseni. Noin 1,5 kuukautta olen saumurin vaihtoa miettinyt ja nyt tammikuussa olen menossa saumurikurssille, jonne en aio lähteä tuon Evan kanssa.

Ompelukonemyyjäni tarjosi vaihtoehdoiksi Husqvarnan Huskylock S15 tai Huskylock S21 (peitetikkisaumuri). Saan Evasta vaihdossa rahani takaisin, mutta lopullista tarjousta en ole vielä noista koneista saanut. Tänään sitten reippailin muihin myymälöihin kyselemään hintoja. Pohdinnassa on siis noiden kahden Huskun lisäksi Berninan 800DL, josta Erkin Sauma ja Tikki antoi hyvän tarjouksen. Peitetikkiominaisuus tuossa S21:ssä houkuttaa, vaikka vielä hetki sitten en olisi osannut sellaista kaivatakaan.

Suurin ongelma on, että S21:n on tullut markkinoille viime syksynä ja siitä ei ole netissä luettavissa juuri kokemuksia. Berninaa taas hehkutetaan kaikissa saumurikeskusteluissa. Pohdin myös sitä, että haaveilenko tarpeettoman hienoista vehkeistä omiin tarpeisiini? Riittäisikö perussaumuri kuitenkin? 80-vuotias teollisuusompelija isoäitini myi teollisuussaumurinsa ja saumuroi nyt perus Brotherilla.

Tunsin itseni ikäväksi ihmiseksi, kun kyselin tarjouksia ja kun kerroin sen myyjille. Jokainen asiakas on varmasti pienelle yritykselle tärkeä, joten hinnoilla yritetään pelata, mutta silti en ymmärrä sitä, että myynti paranisi kollegaa haukkumalla. Jäi todella paha mieli luottomyyjäni kohdistuneesta tylystä arvostelusta.

Vielä on hetki aikaa miettiä. Pitäisi kai mennä liikkeeseen kankaiden kanssa kokeilemaan vielä ennen päätöksen tekemistä. Kaikki saumurikokemukset ovat tervetulleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti