9.7.10

Saavutus se on postauskin ;)

Kesä on aiheuttanut laiskuutta käsityörintamalla. Keväänkin saldo jäi heikoksi, sillä olen taistellut täydellisen raglanhihaisen paidan kaavan parissa kuositellen sitä uudelleen ja uudelleen. Luulen, että se lähes täydellinen ja itseä miellyttävä olisi jo kohtuullisen lähellä, kunhan jaksaisi vain paneutua pyörittelemään kaavaa ja ommella siitä vielä yhden proton.

Keskeneräisiä töitä pyörii nurkissa ja kankaita on tullut hamstrattua kaappiin. Olen surautellut pari t-paitaa, joista toisen niskaan kirjoin kirjontakoneella ankan.


Toinen t-paita oli Aikidoliiton juhlaleiriltä ostettu miesten XL-kokoinen paita. Naistenmallit olivat aivan liian lyhyitä, joten päätin muokata itselleni oman ostamalla riittävän pitkän paidan. Leikkasin paidasta irti hihat ja aukaisin sivusaumat. Jätin olkasaumat ja kaula-aukon ennalleen ja käytin samoja t-paidan kaavoja (joka tyypin kaavakirja) millä muutkin paidat surautin. Hyvä tuli, vaikkei kuvaa olekaan nyt tarjota!

Kevään satoa ovat vielä nämä shortsit, joita opettelin tekemään Joka tyypin kaavakirjan kaavoilla. Vaikka pieniä muutoksia tein, ei ainakaan vielä tullut se täydellisesti meikäläiselle istuva malli. Eivät ole olleet vielä kertaakaan käytössä.



Koska parasta käsitöissä on valmiiksi saamisen riemu, on kiva tehdä jotain nopeaa, jossa näkee heti tulokset. Päällystin purnukoita kivoilla kankailla. Pitkulaisissa säilytän virkkuukoukkuja ja sukkapuikkoja. Jatkossa voisi tehdä lahjarasioiksi vastaavia.



Keväällä kirpparilta tarttui mukaan iso keksirasiallinen hamahelmiä. Kaikki tietysti sekaisin. Minä hullu lähdin lajittelemaan niitä. Eräs ystäväni huomasi lajitteluprojektini ja innostui. Yhdessä lajittelu sujuikin melko mukavasti. Tein näistä avaimenperiä läksiäislahjoiksi oppilaille, kun kevätjuhlan jälkeen erottiin. Kiireessä ei tullut kuvattua tuotoksia.



Vaikka kaiken hamstratun materiaalin keskellä tuntuu olevan ainainen kaaos, sain pientä lajitteluprojektia tehtyä. Tähän oli suurin syy materiaali määrien nopea lisääntyminen. Kävin isoisäni pyynnöstä hakemassa edesmenneen isoäitini ompelutarvikkeet. Lankoja, nauhoja, nappeja ynnä muuta. Nyt ovat langat kauniisti lajiteltuna laatikkoon. Punaisia lankoja löytyy 14 ompelulankarullallista saumurilankojen lisäksi. Vihreitä yhtä monta. Ei taida heti tulla tarve lähteä lankaostoksille.



Nyt ovat järjestyksessä myös muut tavarat. Lajittelin napit koon mukaan. Erityisen ihana on erityisesti tuo pieni peltirasiallinen kultaisia nappeja. En varmasti osaa niitä mihinkään käyttää, mutta ovat kyllä niin herkullisia. Ihaninta isoäidin nappivalikoimissa on se, että sieltä oikeasti löytyy monta kappaletta samanlaisia nappeja. Harvaan ompelukseen tarvitsee vain yhtä nappia.



Viimeisimpänä projektina olen aloittanut niskan taakse solmittavan topin ompelun. Vielä pitäisi viimeistellä helma ja kiinnittää letitetty nyöri etukappaleeseen. Ehkäpä siitä kuvaa piakkoin.

Näin pitkän hiljaisuuden jälkeen olisi kiva tietää, mahtaako täällä kukaan enää käydä?

6 kommenttia:

  1. Kyllä tämä googlereaderissa roikkuu, et ainakin yksi lukija on. :)

    VastaaPoista
  2. Kiva, että vielä käyt täällä! Kova into on yrittää elvyttää kirjoitustahtia ja kivahan se on, jos sitä voi tehdä muidenkin iloksi :).

    VastaaPoista
  3. Kyllä täällä käydään useita kertoja viikossa kurkistamassa josko olisi uutta postausta. :) Ja nyt oli!

    VastaaPoista
  4. Hei, Kiva postaus, kyllä täällä lukijoita on, kauemman aikaa blogiasi seurannut.

    VastaaPoista
  5. Ihana perintö, ompelutarvikkeita! Käyn kylässä ajoittain kurkkaamassa, kiva kun nyt kirjoittelet. Olet edennyt ompelun saralla huikeasti, kurssi asiasta on kannattanut.t. Ruiskaunokki

    VastaaPoista
  6. Itekki pitäis tehdä samanlainen järjestely, pääsis paljon helpommalla myöhemmin ;D

    VastaaPoista