27.4.12

Onnistumisen riemua

Mielessäni on ollut suunnata blogia remonttiaiheisiin, mutta koska asiat eivät ole edenneet hirveästi sillä suunnalla (lue: en ole saanut suunnitelmiani juuri koneelle asti) voin pysyä hyvin perinteisessä.

Päädyin Pinterestin pariin jo jonkin aikaa sitten ja se on vaikuttanut haluun tehdä aivan valtavasti. Uusia mielettömiä ideoita tulee vastaan koko ajan. Sitten pitäisi vaan pystyä keskittymään asioihin, eikä aloittaa tsiljoonaa projektia yhtäaikaa. Niitä keskeneräisiä projekteja on tässä taloudessä nähty ja niitä löytyy kaapeista ja laatikoista.

Siitä huolimatta, että edellisiä projekteja on kesken (esim. yksi tunika valmistettu protoksi asti, jäljellä kaavamuokaukset ja ompelua) aloitin uuden projektin: Tetrapakkaus valaisimen. Muistaaksen törmäsin kuvaan valaisimesta googlailemalla sanoilla "diy lampshade". Vastaan tuli monia mainioita kierrätysideoita, mutta parhaat kierrätysjutut ovat niitä, joissa et voi tunnistaa valmiin tuotteen rakennusaineksia. Tämä hieno upcycling toteutuu myös tässä! Tosin ideaan lisäarvoa tuo sekin, että muualla kartonkipakkauksien kierrätys ei taida ihan vastata Suomen tasoa ja ohjeella tosiaan saadaan uusi elämä kartonkipakkauksille, joita ei muuten voida uusiokäyttää.


Alku oli tietysti hankalaa, mutta kun mitat selvisivät ja se, että kolmiot todella kiinnitetään kartongista leikatuilla suikaleilla homma alkoi etenemään. Onnistumisen kokemuksen jälkeen intoa tekemiseen riittää, vaan materiaalipula iskee. Valaisimeen tarvitsee yli 450 tölkkiä. Nyt kaikki kaverilta saadut tölkit ovat leikelty. Valaisin muodostuu siis viisi- ja kuusikulmioista. Valmiina viisikulmoita on yksi ja kuusikulmioita seitsemän. 


Ainoa mikä lopputuloksessa mietityttää on lampun vaihtaminen. Miten se tapahtuu ja miten se tehdään kätevästi? Jos innostuit, hyvät ohjeet löytyvät täältä.

Sitten vielä jotain muuta viime päiviltä, jotain, joka on saatu valmiiksi. Tämäkään idea ei ole Pinterestistä vaan erään lemppariblogini kautta bongattu. Hupsistarallaa blogin Norsis on saanut vauvan ja tietysti tehnyt pienokaiselleen helistimen. Ja koska lähipiirissäni on myös innostuttu lisääntymään, oli pakko kokeilla tätä.


Helistin on täytetty vanulla ja itse helisevänä osiona toimii vanhan deodorantin pallo, joka on puukolla avattu, laitettu seesaminsiemeniä sisään ja teipattu ilmastointiteipillä. Kannattaa siis säästää kaikenlaista. Ohje on Saran käsialaa ja hän myös valmistaa helistimiä myyntiin, jos ei omat sormet taivu virkkuuseen. Omalta pupulta uupuu rusetti, mutta pupu taitaa olla tyytyväinen kaveri ilmankin.

Ja niin. Se paljon hehkuttamani Pinterest. Minä löydyn sieltä tämän linkin takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti