6.5.12

2,2 m2:n mysteeri

187cm x 120cm eli 2,2 neliötä. Se on tila, johon pitäisi mahtua suorittamaan.. no kaikki se mitä kylppärissä tehdään ja vielä pyykinpesu lisäksi. Tilanne on tosin ollut joskus vielä huonompi, sillä minikylppäristä on poistettu edellisen remontin yhteydessä istumakylpyamme.

Tänne muutettaessa piti ostaa kylpyhuoneeseen sopiva pyykkikone. Onneksi juuri silloin löysin huuto.netistä edestä täytettävän ja vain 35 cm syvän pesukoneen. Ankaran huutokilvan jälkeen kone oli minun! Tavaraa koneeseen mahtuu 3,5 kiloa, joten kahden hengen talouteen se on vähän pieni ja jos pyykkää lakanoita, kone lähtee usein pomppimaan. Mutta mikä tärkeintä, se mahtuu minikylppäriin ja kylppäriin mahtuu vielä pesukoneenkin kanssa.

Talon alkuperäiset piirrokset ammeineen päivineen eivät vastaa kylpyhuoneen nykytilaa. Ja valokuviahan en kylpyhuoneesta voi ottaa, joska se on a) liian pieni kuvattavaksi ja b) niin ruma että kauhistuttaa.

Samalle pitkälle sivulle on sijoitettu wc-pönttö, lavuaari ja suihku. Jälkimmäiset kaksi jakavat yhteisen hanan, jossa myöskin pesukoneelle liitos. Pyykkiä pesessä letkut valtaavat kylpyhuoneet, sillä poistovesi pitää ohjata pönttöön. Säilytystilana toimii ainoastaan muovinen pelikaapin raato ja kaksi korivaunua, joista toinen syö pöntölläistujan jalkatilat, jos on vähänkään pitkäkoipinen ihminen. Ja sitten tietysti pyykkikone.

Kun näin kylpyhuoneiden ensimmäiset piirustukset, järkytyin. Suunnittelija oli jättänyt kalusteet samoille paikoille ja suunnitellut suihkuovet suojaamaan vedeltä. Pyykkikonetta ei huomioitu mitenkään.


Onneksi olin ennen ensimmäistä katselmusta miettinyt ja piirtänyt itse käytännöllisempaa kylpyhuonetta. Kun esittelin piirustukseni suunnittelija totesi sen olevan hyvä ja pyysi lähettämään kopion hänelle. Valmiissa piirustuksessa suunnittelija on ainoana erona on kääntänyt tuon pöntön vinoon.

Joku tarkkasilmäinen voi huomata, että ovi on siirtynyt alemmassa kuvassa hieman vasemmalle. Se on operaatio, joka mahdollistaa lavuaarin sijoittamisen paikalleen. Meillä on muuten taloyhtiön ainoa tällä pohjalla oleva kylpyhuone, joten siksi nämä muutokset käy kohtuullisen kivuttomasti. Oven siirto tietysti maksaa meille ylimääräistä. Muita vaihtoehtoja on vielä hetki aikaa harkita.


Suunnitteluporukalle kunniaksi se, että olivat loppujen lopuksi miettineet vesikiertoista lattialämmitystä korvaamaan rättipatterin. Rättipatteri kuuluu kuitenkin vakiovarustukseen ja sille pitää olla kylpyhuoneessa varaus. Kuvaanhan se on piirretty tuohon pöntön päälle.



Tajusin juuri tuota mallikuvaa katsoessa, että peilikaapin ovet eivät mahdu aukeamaan kunnolla kuin toiselta sivulta. Olisikohan ratkaisuksi hieman kapeampi malli?

Kaakeleiden väreiksi olen miettinyt seiniin valkoista ja lattiaan harmaata tai tumman harmaata. Pidän ratkaisua tylsänä, mutta tila on niin pieni, että käsipyyhkeellä ja pienellä matolla saan ehkä juuri ja juuri väriterapian tarpeen täytettyä kylpyhuoneessa.

Pesukoneen päälle haluan ehdottomasti haitarimallisen pyykinkuivaustelineen. Siihen mahtuu juuri ja juuri yksi pieni koneellinen kuivumaan. Loistava keksintö!

Olisi kiva kuulla kokemuksia kylpyhuoneiden suunnitteluista, etenkin niistä, jotka on tehty pieneen tilaan. Sisustuslehdissä ja -ohjelmissa tilat ovat aina isoja.

1 kommentti:

  1. Oma remontoitu kylpyhuoneeni on leveydeltään vastaava mutta pituutta takaseinään on noin 25 senttiä enemmän. Suunnittelun lähtökohtana oli, että täysikokoinen pesutorni mahtuu tilaan helpottamaan elämää. Suihkukaappi todettiin tilasyöpöksi, suihkuverho antaa enemmän joustovaraa.

    Pönttö, suihkutila ja lavuaari mahtuivat takaseinälle, kiitos hieman isomman tilan kuin sinulla. Lavuaaria siirrettiin pönttöön päin, päälle iso peilikaappi. Sivulle mahtui vielä lisää säilytystilaa. Suihkutilan kohdalta patteri pois, tilalle lattialämmitys. Lattiaan kaiverrettiin tila pesukoneen poistolle, pesukoneen tuloveden putket menevät kattopaneelin sisällä piilossa. Oviaukkoa suurennettiin.

    Seinät isoa valkoista laattaa, lattia pientä tummanharmaata. Tila näyttää silloin todellisuutta suuremmalta. Puinen kattopaneeli ja suunnattavat halogeenivalot. Olen ollut ihan tyytyväinen lopputulokseen, se on osoittautunut toimivaksi.

    VastaaPoista