24.1.13

Purkubileet osa 2

Evakkoasumisemme lähenee loppuaan, mutta koska tykkään pysyä järjestyksessä, kirjoitan tai paremminkin näytän kuvia purkuvaiheelta.

Nyt kun putkiremontti on periaatteessa ohi (tekevät korjauksia vielä), voi sanoa, että en olisi osannut kuvitella aiemmin prosessin raskautta. Kuinka paljon itse pitää valvoa ja reklamoida ja vaatia. Ja kuinka moni asia selviää vasta matkan varrella ja kuinka monta asiaa olisikin voinut tehdä toisin, jos olisi etukäteen tiennyt nämä matkan varrella tulleet asiat. Seuraavalla kerralla olen viisaampi, vaikken erityisesti toivo sotkeutuvani enää putkiremonttiasuntoon. Ja hei.. meillä meni kuitenkin aika hyvin tämä urakka. Hommat aloitettiin viisi viikkoa myöhässä ja deadlinesta myöhästyttiin  kaksi ja puoli viikkoa. Ja monta asiaa jäi senkin jälkeen roikkumaan. Onneksi emme muuttaneet takaisin heti putkiremonttiosuuden valmistuttua.

Ja sitten purkujuttuihin..

Eteistä löytyi kotelon takaa putkia. Ilma kiersi hyvin, kun lattiaan tehtiin reikä. Alla siis autotalli.
Kylpyhuoneesta lavuaarin putken kohdalta kuvaa kauniista kasvustosta.  Makuuhuoneen puoli olikin jo aiemmin esittelyssä.
Eipä tule noita kaakeleita ikävä! Eikä tuota kaappia tai seinääkään..

Putkiremontin "virallisena" viimeisenä päivänä sattui sitten niin hassusti, että samalla kun kylpyhuoneeseen asennettiin peilikaappia, kuului sieltä kovaääninen kirous. Täydellinen, vaan tahaton osuma vesiputkeen ja komeat suihkut. Vinkkinä muille, että kannattaa antaa veden suihkuta eikä laittaa sormea eteen. Se vesi tulee jostain läpi..

Tekevälle sattuu. Onneksi tekijä oli putkifirman miehiä.

Putki korjattiin vain yhden laatan irroittamisella. Aika näppärää.

 Vaan ottihan tuo otsalohkoon. Onneton porari lähti sadatellen oluelle (näin lauloivat pikkulinnut). Onneksi kyseessä oli tiiliseinä ja kuivurilla saatiin kuivamaan.

Ja kun putkiporukan miehet saatiin ulos, pääsi omat remppamiehet purkamaan hieman raskaampia elementtejä.

Keittiö tyyliin Lähi-itä.
Ennen tehtiin seinät ennen lattiaa tai ainakin näin meidän kämpässä.

Omat remppamieheni totesivat purkamisten jälkeen, että jos asunto olisi ollut heidän, olisivat he laittaneet kaikki sisäseinät mataliksi ja rakentaneet uudet seinät suoriksi. Jos olisi tälläiset mahdollisuudet ottaa huomioon ennen putkiremonttisuunnitelmia, olisi kylpyhuoneen ja keittiön paikkaa voinut muuttaa aika radikaalistikin. Varsinkin, kun perinteinen putkiremppa kyseessä. Vaan en suunnitellessa tiennyt kuinka juttu paisuu kuin pullataikina. Tällä hetkellä kiittelen erityisesti sitä, että meillä ulkopuoliset osaavat remonttimiehet. Asuisimme evakossa varmasti vähintään kolme vuotta, jos yrittäisimme itse opetella ja tehdä näitä työn ohessa. Pankki tietysti kiittää lainanottajia, mutta kyllä tästä hyvä tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti